Азиатски хендикап - какво представлява

Азиатският Хендикап е предназначен за опростяване на залозите в провежданите спортни събития, а самият термин идва от Индонезия и днес е много популярен в Европа. Той присъства като опция в предложенията на съвременните онлайн букмейкъри, но какво точно представлява и какво е неговото предназначение? Нека видим!

Азиатски хендикап - какво представлява

Какво значи азиатски хендикап

При игра на два футболни отбора в една среща, Азиатският хендикап може предварително да дава предимство на единия или другия участник. Това предимство се изразява в добавяне на половин или цял гол или точки, което зависи от вида на съответния спорт. При използване на опцията Азиатски хендикап в съвременните букмейкъри, знайте, че имате възможност за залагане само на победа или загуба при краен изход от срещата. Тоест, равенството в този случай се елиминира, тъй като се добавя половин точка или гол, което обаче в реалността не съществува. Така със сигурност накрая ще има един победител.

Например, ако според футболните Ви прогнози решите да подкрепите отбор А с -1,5 гола, всеки краен резултат, при който отбор А победи с два гола, това ще доведе до печеливш залог. Всяка победа обаче с по-малка разлика от два гола, всяко равенство и загуба ще доведе залога Ви до провал. Тоест виждаме, че когато вариантите за изход са два, балансът на възможностите за спечелване е изравнен максимално и се доближава до 50%. Това води и до факта, че при Азиатския хендикап, коефициентите за отборите са изключително високи.

Какви видове съществуват

Отделните разновидности се делят на база преднината, която имат способността да дават на единия от отборите. Тоест, в различните видове, освен половинки, могат да се дават и цели числа или комбинация от половинки и цели числа. Така, на практика, днес най-общо съществуват два вида Азиатски хендикап:

  • С цяло число – може да се дава преднина само с цяло число;
  • Двоен или разделен – обединява две линии в едно, а някъде се среща и като селекция с четвърт добавка.

Каква е разликата между Европейския и Азиатския хендикап

На първо място, разликата се крие в това, че при европейския аналог са възможни три изхода от срещата – победа, загуба и равенство. Поради тази причина, той се нарича още и трипосочен. В този случай, при залозите още се използват и цели числа. Тоест, във втория случай, фокусът при залаганията е насочен към уменията на съответния отбор и позволява преднина от -1,5 и/или +1,5 за губещия или печелившия участник. В първия случай, фокусът е насочен към относителните способности на футболните отбори в срещата и допуска равен краен изход, той позволява добавяне на предимство от сорта на 0: 1 и т.н.

За да определяте по-лесно и по-бързо печеливш или губещ е Вашият залог и при какви условия, съветваме Ви да се възползвате от следната таблица:

Каква е разликата между Европейския и Азиатския хендикап