Как да станем професионални покер играчи

Покерът е една от най-старите и предпочитани към днешна дата казино игри. Въпреки това, играчите основно се делят на професионални и любители. По-големият процент са любители, но много от тях се замислят, дали да не станат и професионални покер играчи. Нека видим, колко време ще Ви отнеме това, как да започнете и колко можете да печелите.

Колко време отнема на човек да стане професионален покер играч

Времето при всеки е различно, тъй като професионалният покер играч се изхранва с това и той трябва да бъде истински майстор в играта. Това означава, че правилата и всички комбинации трябва да се изучат из основи, да е налице правилната психическа нагласа и умствена издръжливост. Истинският майстор много добре разбира математиката и умее бързо да смята. Само с правилно пресмятане, играчът може да взема и адекватни решения. Необходимо е познаване на различни стратегии и умение за гъвкавото им адаптиране, спрямо отделните опоненти.

Как да станем професионални покер играчи 02

И това са само малка част от качествата и уменията, които трябва да притежава професионалният покер майстор. Ето още няколко особености, от които зависи, за колко време ще станете професионален майстор. Има значение колко:

  • Сте интелигентен;
  • Бързо можете да учите;
  • Време отделяте в игра и четене на специализирани стратегии и тяхното усвояване.

Сами виждате колко изисквания и променливи има, но все пак, краткият отговор на въпроса е – от 3 до 6 месеца или повече. Това е супер бързо напредване и може да се постигне, ако:

  • Играете всеки ден поне по 3 часа;
  • Ежедневно четете качествени стратегии;
  • Участвате в различни турнири с чипове.

Ключът е в отдадеността! Колкото повече е тя, за толкова по-малко време ще бъдат усвоени тънкостите.

Как да започнете

Трябва да притежавате нужното оборудване, като нескъп лаптоп или компютър, връзка с интернет, да научите правилата и да ги прилагате в безплатните онлайн платформи. Отделяйте колкото се може повече време на играта, трябва да се научите да контролирате емоциите си, да проследявате резултатите си и да имате достатъчно финансов ресурс, една част от който да загубите.

След като усвоите правилата и вече имате увереност, че знаете как да играете, можете да опитате и с реални пари, но с малки залози.

Колко печели професионалният покер играч

Тук точен отговор също не е възможно да се даде, тъй като всичко зависи от отдадеността на всеки отделен покер играч. Все пак, може да се каже, че печалбите са неограничени. Ориентировъчно ще споменем, че най-добрите професионалисти печелят над $5 000 000 годишно. Сред тях са Том Даун, Даниел Негреану, Патрик Антониус и т.н. Дори и при най-добрите, доходите значително варират, но при тях, цифрите са в милиони годишно.